A fogorvosi rendelő és az implantátum árak.

Szponzorált tartalom

implantátum árak

implantátum árak

Imádok kiállításokra járni, kortárs galériákba és lenyűgöző múzeumokba egyaránt. Legutóbb Prágában jártam a családommal, ahol szintén meglátogattunk néhány galériát. Volt kortárs, iparvárosi létesítmény magyar vonatkozású kiállítással, és óvárosi, klasszikusabbnak számító vonal is. Nem tudom, miért, de a kiállításokra járást nagyon pihentető élménynek tartom. Talán azért, mert az ember nyugodtan nézegetheti a festményeket, a fényképeket és az egyéb műtárgyakat – nem kell semmi mással foglalkozni. Vagy talán azért, mert egyedül lehetsz a gondolataiddal, miközben sétálgatsz és csodálod a műalkotásokat. A másik ok, amiért szeretek kiállításokra járni, az az, hogy inspirációt adnak a saját munkáimhoz. Nem úgy értem, hogy más művészek munkáit másolom, hanem inkább úgy, hogy a munkáikat látva elgondolkodom azon, hogy mit szeretnék legközelebb csinálni a saját művészeti gyakorlatomban. A kiállítások arra is jó alkalmat nyújtanak, hogy találkozzak más művészekkel, és beszélgessek a munkáikról, vagy akár közösen kezdjünk el a későbbiekben dolgozni valamin. De sajnos nem csak szórakozásból áll az élet, bizony a fogorvost nem tudom megúszni.

Mondjuk amióta ebbe az új fogászati rendelőbe járok, már nem is akarom, mert itt tudom, hogy nem kell semmitől sem tartanom.

Amikor a fővárosba költöztem a nővérem után, egyértelmű volt, hogy abba a fogászati rendelőbe kezdek el járni én is, ami neki már bevált. Így kerültem a Kacsa utcai Fogászati Klinikára dr. Pénzes Andreához, és nem lehet okom panaszra, nagyon meg vagyok az itteni ellátással elégedve. Volt, hogy több fogamat is tömni kellett, sőt, sajnos egyet már nem lehetett megmenteni, azt ki kellett húzni. Akkor a doktornő türelmesen végig vette velem, miféle lehetőségeim vannak a hiányzó fog pótlására, melyiknek mi az előnye és a hátránya, és ő melyiket ajánlaná leginkább az esetemben. Itt éreztem először igazán egy fogászati rendelőben, hogy valóban figyelnek rám, nem csak minél gyorsabban le akarnak tudni, és jöjjön is nyugodtan a következő. Ezért is volt szerintem, hogy már a kezdetektől fogva biztonságban éreztem itt magam. Az árakra sem lehet panasz, mert szerintem abszolút a megfizethető kategória – még az implantátum árak is. Nyilván például egy korona esetén kétféléből lehet választani, van magasabb és alacsonyabb árkategóriájú is, szóval sok esetben adott a lehetőség, hogy – például alapanyagokat tekintve – ki-ki a maga pénztárcájához mérten válogasson és döntsön (persze ne ez legyen az egyedüli szempont ezeknél a döntéseknél, de a doktornő úgyis mondja, ő mit javasol, és persze kérdezni is bármikor, bármiről lehet, az implantátum árakról is).

Amikor új lakótársam érkezett, és egy idő után nála is felmerült a gondolat hogy jó lenne helyben keresni egy fogorvost, egyből ajánlottam neki a Fogászati Klinikát, ahová én is járok. Nem volt kérdés, hogy ami nekem bevált, azt szívesen megismertetem mással is. Elmeséltem neki, miket tapasztaltam, milyen kezeléseim és konzultációim voltak eddig, és hogy mit tanácsoltak nekem a fogmosással kapcsolatban – korábban például egyáltalán nem értettem az elektromos fogkefékhez, nem is volt sosem olyanom, csak hagyományos, itt pedig eljutottam arra az elhatározásra, hogy beruházzak egyre. Rájöttem ugyanis, hogy csak ilyen módon tudom igazán hatékonyan tisztítani a fogaimat – persze ez egyénfüggő is, de nekem semmi mással nem sikerült kitolnom jobban a két fogkőleszedés közti időt, mint azzal, hogy átálltam az elektromos fogkefés fogtisztításra. Minden tanácsért és a szakértelemért hála a doktornőnek!