A napelem mérete sem lehet akadály, mert többféle létezik belőle.

Szponzorált tartalom

napelem mérete

napelem mérete

Szeretnétek napelemes rendszert, de attól tartotok, hogy a napelem mérete miatt nem fogjátok tudni feltenni a tetőre a paneleket? A legnagyobb szerencsére azt tudom mondani, hogy ez lehet akadály, mert ma már annyira sokféle méret közül lehet választani, hogy ez nem jelenthet akadályt. Persze, az könnyen előfordulhat, hogy az első ajánlat, amit bekértek nem lesz sikeres, ha nagyon speciális méretről van szó. De azt el tudom képzelni, hogyha mondjuk jelezitek ezt az igényt a kivitelező felé, akkor ő keres olyan beszállítót, aki tudja hozni a megfelelő méretű napelemeket.

Ha lakásfelújításba fog valaki, manapság nem maradhat ki az átgondolandó témákból az ingatlan energetikai korszerűsítése sem, aminek hát eléggé szerves részét képezheti a napelemes rendszer kiépítése. Egy napelem egy hőszivattyúval együtt gyakorlatilag mindent ki tud szolgálni egy adott ingatlanban – és ha jól lett megtervezve a rendszer, akkor ez könnyedén válhat önellátóvá, vagyis a végére nem fog kelleni számlákat fizetni, maximum valamiféle rendszer díjat.

A napelem mérete természetesen befolyásolhatja azt, hogy milyen és mennyi kell belőle, és hogy milyen teljesítménnyel és milyen elrendezésben tudja ellátni az adott háztartást. Azonban egy jó tervező kezében ezek a dolgok nem kérdésesek és nem fegyverek, hanem remek lehetőségek arra, hogy a maximumot hozzuk ki a napelemes rendszerből. Egy jó hatásfokkal üzemelő rendszer tökéletesen el tudja látni a háztartást a megfelelő mennyiségű energiával.

Ha mégis arra vagytok most kíváncsiak, hogy mekkora is egy-egy panel, azt tudom mondani, hogy ez nagyon széles körben változhat. A befoglaló méretei a legtöbb terméknek 1×1,5 méter, vagy 1×2 méter, de vannak ennél kisebbek is, nagyjából a 0,5×1 méter is sztenderdnek mondható, ahogy ennél nagyobb méretek is előfordulhatnak. Természetesen ezek nem a pontos méreteket jelölik, csak megközelítőleg adják meg őket. A pontos méreteket mindig a gyártó közli, legtöbbször milliméterben és inchben, attól függően, hogy honnan származik a termék. Szóval elmondhatom, hogy nem ismerem az összes lehetséges opciót, de az ismereteim alapján biztos vagyok benne, hogy mindig lehet olyan terméket találni, ahol a napelem mérete nem okoz gondot a kivitelezést illetően.

A napelemrendszer.info oldalon lehet ezzel a témával közelebbről is ismerkedni és még árajánlatot is tudnak küldeni a rendszerre vonatkozólag. A napelem mérete ügyében is minden bizonnyal tudnak részletes tájékoztatást adni, valószínűleg sokkal pontosabban, mint ahogyan azt nekem sikerült megtenni. Ha tehát szeretnétek kicsit jobban rálátni erre az ügyre, akkor keressetek őket a megadott webcímen, ahol nagyon sok cikken keresztül tudjátok rágni magatokat az ügyben, ha valóban érdekes lehet egy ilyen jellegű beruházás.