Mi hasznunk van nekünk abból, ha biztosítást kötünk, mikor félre is tehetnénk azt a pénzt?

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás

lakásbiztosítás

Ez egy elég gyakori kérdés, amire nagyon egyszerű a válasz. A félretett pénz másra lesz elköltve, az első szorult helyzetben, míg a biztosítás biztos helyen van, és a tényleges vészhelyzetben kerül elő. Ráadásul egy havi díj ellenében sokkal több pénzt kapunk, mintha egy félretett összeggel próbálnánk megoldani a bajt. Teszem azt, félreteszünk havi harmincezer forintot a felújított lakásunk védelmére, ha első hónapban jön egy csőtörés vagy egy besurranó tolvaj. Ilyenkor van harmincezer forintunk fedezni a károkat, azonban, ha biztosítást kötöttünk, akkor első hónapban is megkapjuk a – feltehetően – sokkal magasabb biztosítási összeget. A https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon is remek feltételekkel kínál lakásbiztosítást az ügyfeleinek, hiszen az otthon védelme a legfontosabb.

 

Milyen esetekre köthető lakásbiztosítás a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas csapatánál?

A lakásbiztosítás és minden egyéb jellegű biztosítás is azt szolgálja, hogy a megszokott életszínvonalat, egy esetleges baleset vagy kár esetén is fent lehessen tartani. A lakásbiztosítást érdemes néhány évente áttekinteni, és átírni az új feltételeknek megfelelően. Például, ha a tavalyi évben napelemeket telepítettünk a felújított házunkra, akkor érdemes a biztosítást erre is kiterjeszteni. Felújítás esetén például erősen javasolt, de akkor is, ha a lakásban lévő ingóságok összege lényegesen megnövekedett. Akkor is módosítani kell, hogyha esetleg örökbe fogadtunk egy új kutyust, vagy gyermekáldás történt a családban. A kiegészítő biztosítások a Pannon-Safe csapatával könnyen megköthetők a már meglévő biztosítás mellé.

A lakásbiztosítást nem csak az ingatlan tulajdonosa kötheti meg, hanem résztulajdonos vagy akár a bérlő is. Sőt a finanszírozók is sokszor élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen nekik is érdekük a biztonság. A biztosítás határozatlan időtartamra szól, és így nem kell a lejárati dátum miatt aggódni, ha váltani akarna az ügyfél. A biztosítási évfordulóhoz kell csak igazodni, amennyiben felmondanánk a biztosítást. Ha a biztosítási érdek megszűnik, akkor azzal egyidőben természetesen a biztosítás is semmissé válik. Az összeg mindig nagy kérdés a biztosítások esetében, hiszen mindenki tudni szeretné, hogy számára mi a legelőnyösebb üzlet. Az alulbiztosítás hibájába nem érdemes belecsúszni, hiszen ekkor a biztosító sem tehet mást, mint kár esetén, a szerződésben rögzítettek szerint fizet. A kár esetén a biztosító a tényleges kár kifizetését vállalja, és eközben azt is számításban veszi, hogy mennyi az újjáépítési, újra beszerzési vagy javítási költség. Azonban a biztosítási összegnél nem várhatjuk el, hogy többet fizessen ki, ezért érdemes egy szakemberrel, például a Pannon-Safe biztosítási szakértőivel, mielőtt megkötjük a biztosítást, hiszen ő tud segíteni abban, hogy mit és mennyiért válasszunk.

Sok kár történhet, mit tesz ilyenkor a biztosító?

Ha betörés történik például, akkor a biztosítót érdemes minimum két napon belül értesíteni, de mindenekelőtt a rendőrséget. Ha a feljelentés megtörtént és kész van a jegyzőkönyv is a betörésről, akkor a jegyzőkönyv alapján meg tudja már téríteni a károkat a biztosítónk. A https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon erről is olvashatunk, hiszen ez sajnos bárkivel előfordulhat, és ezzel a biztosítók is tisztában vannak.

Ha melléképületekre is szeretnénk biztosítást kötni, akkor erre is van lehetőség, ilyen például a ház melletti istálló, ól vagy garázs, amely nem alkalmas arra, hogy benne lakjunk, de a lakóépülettel egy kockázatviselési címen található. Nekünk annak idején nagyon jól jött volna, hogyha az istállóra is kötünk biztosítást, mivel sajnos egy éjszaka minden lovas felszerelést kiloptak belőle, és a lakóházban erre nem ébredtünk fel, hiszen jó egy kilométerre, a telek másik felében volt az épület. Ezek váratlan helyzetek, amikre csodás biztosítékot ad egy ilyen melléképület biztosítás, hiszen azok a károk, amik ilyenkor keletkeznek, sokkal nagyobban, mint a havi befizetett összegek.

Miért a Pannon-Safe?

A biztosító, attól a perctől, hogy megkötöttük vele a szerződést, már védelmet nyújt. Káreseteknél egy tizenöt napos várakozási idővel kell számolni, azonban ez is jobb, mintha sose jön a segítség, és egyedül kell megoldani. Érdemes a Pannon-Safe biztosítót választani, hogyha lakásbiztosításon törjük a fejünket, hiszen szakértő csapatuk a számunkra legjobb ajánlatot állítja össze, személyre szabva. Az ügyfeleik 92 százaléka ajánlja őket, és legközelebb is őket választaná. 99 százalékban elégedettek a segítőkészségükkel, és 98 százalékban elégedettek a szakembereik felkészültségével. A gyorsaság sem utolsó, ebben is élen járnak, 98 százalékos elégedettséggel, és ennél csupán egy százalékkal alacsonyabb a szint a szolgáltatások minőségét illetően. Országos lefedettségüknek köszönhetően könnyű velük kapcsolatba lépni, több, mint harminc irodájuk van az országban. A partnereik rengetegen vannak, így mindig találnak majd nekünk olyan ajánlatot, amivel a legjobban járunk. A termékkínálatuk sem semmi, hiszen foglalkoznak hitellel, lakás takarékkal, sőt még egészségpénztárral is. Tizenhétéves múltra tekintenek vissza, nem ma kezdték a munkát, és értenek ahhoz, amit csinálnak. Mindezek mellett a vállalat magyar tulajdonú.