Hát ennyi lesz az energetikai tanúsítvány ára 2021-ben.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány ára 2021-ben

energetikai tanúsítvány ára 2021-ben

Szerintetek vajon mennyi lesz az energetikai tanúsítvány ára 2021 évben? A több, mint egy éve tartó helyzet mennyire nyúlhat bele ebbe az összegbe? Van egyáltalán ráhatása erre a szektorra a vírusnak? Vagy ez ettől teljesen független, felesleges is róla tárgyalni? Az egyik legkeresettebb itthoni cég a témában az e-tanusitas.eu, akik energetikai tanúsítványokat és ingatlanbecsléseket készítenek. Az ő weboldalukon minden információ elérhető erről az ügyről most is, ezért nem volt nehéz dolgom, amikor megpróbáltam utánajárni a mennyi az annyi kérdésnek.

Az energetikai tanúsítvány ára 2021 során tulajdonképpen ugyanolyan, mint a tavalyi évben. A kategóriák, amik alapján megtörténik az árképzés nem változtak, ahogyan az árazás sem. Ugyanúgy családi házak és lakások képeznek külön egységet, valamint a vidéki és fővárosi ingatlanokat különböztetik meg egymástól árban.

A fentebb említett kategóriákon belül természetesen a felmérendő négyzetméter lesz a meghatározó pont. Azt gondolom, hogy ezen nincs mit magyarázni, minél nagyobb a terület, annál több az elvégzendő munka és értelemszerűen annál többe is kerül ezért. De mennyivel?

Nézzük először a vidéki tanúsítás árakat. Ha egy viszonylag pici lakásunk van valahol az országban, mondjuk, Siófokon, akkor már akár bruttó 16 990 forintért megkaphatjuk az energetikai tanúsítványunkat. Mit jelent a picike? Egészen pontosan 40 négyzetméterig él ez az ár. Efelett 18 990 Ft a 120 négyzetméteres határig, 19 990 Ft a 160 négyzetméteresig és így tovább.

Ehhez képest, hogyha egy siófoki családi házról van szó, akkor ennél egy kicsit másképp alakulnak az árak. 80 négyzetméterig bruttó 21 990 forintba kerül az energetikai tanúsítás a helyszíni felméréssel. Ezután pedig hasonlóan lépdelnek az ár kategóriák, mint a lakások esetében, beleértve a négyzetmétereket is. Tehát 120 négyzetméterig 23 990 Ft, 160 négyzetméterig 25 990 Ft a tanúsítás díja és így tovább.

Na de mi a helyzet a fővárosban? Nagyon hasonló, mint vidéken, csak köszönhetően a közelebbi lokációnak egy kicsit még kedvezőbb áron is lehet hozzájutni ezekhez a szolgáltatásokhoz. Egy lakás energetikai tanúsítványa 12 990 forintnál kezdődik és egészen 17 990 forintig szaladhat fel, de ahhoz már egy egészen hatalmas, akár 300 négyzetméteres lakásunknak kell lennie. A családi házaknál pedig hasonlóan a vidékhez, kicsit magasabban, 17 990 forinton indulnak az ár kategóriák, és egészen 25 990 forintig mennek fel attól függően, hogy mekkora az ingatlan.

Ha további pontos, négyzetméterre bontott információkra volna szükségetek, akkor feltétlenül látogassatok el az e-tanusitas.eu oldalára. Ott minden elérhető a témában, többek között minden energetikai tanúsítvány ára 2021 évre vonatkozólag.